De WATERKICK is een gezamenlijke activiteit van alle Dordtse zwemsportverenigingen DRB, MNC, OSCD en TVD in samenwerking met de gemeente Dordrecht, Optisport en Pro4sport.

In de WATERKICK laten wij kinderen actief kennismaken met allerlei leuke activiteiten in het water. Vooral die waarvoor tijdens de zwemlessen geen of te weinig tijd is.

Kinderen vanaf 6 jaar, mèt tenminste een A-diploma, mogen langskomen voor 2 à 3 proeftrainingen, waarin zij bijvoorbeeld onderwater zwemmen met zwemvliezen, de vlinderslag leren, ringen van de bodem halen, een bal gooien op een doel of een vet parkoers in het water afleggen. Op termijn komen daar ook activiteiten bij zoals de triathlon, onderwaterhockey, snorkelen en vinzwemmen.

En wat ook handig is: het B- en C-diploma worden sneller en makkelijker gehaald, omdat uw kind vaker zwemt en er ook meer plezier aan beleeft. Heeft uw kind al diploma B en C, dan zijn er nog veel meer leuke activiteiten om te doen en kan er ook aan wedstrijden worden deelgenomen.

Wanneer zijn de trainingen?

Dag Tijdstip Leeftijd Minimaal Niveau
Dinsdag 17.00-18.00 uur 7-11 jaar B-diploma Geoefend
Woensdag 15.30-17.00 uur 6-9 jaar A-diploma Beginner
Vrijdag 16.15-18.00 uur 8-13+ jaar B-diploma Gevorderd

De proeftrainingen zijn altijd op woensdagmiddag en men hoeft alleen badkleding mee te nemen. Wij hebben een zwembril en zwemvliezen om mee te oefenen! Melden uiterlijk om 15.45 uur in het clubhuis van de Reddingsbrigade.

Tijdens de proeftraining kijken wij waar de kids het beste passen. De training op vrijdag is incl. een landtraining in de sporthal. Op de woensdagtraining is er voor de watertraining een landtraining in het clubhuis van de Reddingsbrigade voor beginners.

Aan de WATERKICK zijn geen extra kosten verbonden als je al lid bent van een van de verenigingen of deelneemt aan de zwemlessen van Optisport of de Dubbel. Zo niet, dan betaal je slechts € 15 per maand (elke maand opzegbaar).

Tot slot:

  • Wij stimuleren ouders en kinderen om het zwem ABC af te maken, omdat zwemveiligheid in ons waterland ontzettend belangrijk is. Wij maken kinderen zwemvaardiger en bieden mogelijkheden biedt om een leven lang gevarieerd te bewegen.
  • De landtraining is ondersteunend aan de watertraining en heeft een positieve invloed op kracht, lenigheid en coördinatie, die voor de zwemsporten belangrijk zijn.
  • Na 1 jaar WATERKICK moet men lid worden van een van de verenigingen en vervalt de eigen bijdrage. Eerder mag natuurlijk ook.
  • De mogelijkheden voor een combi-lidmaatschap worden onderzocht, zodat men aan meerdere sporten en wedstrijden kan deelnemen.

Heeft u nog vragen? Laat gerust een bericht achter op onze contactpagina en wij antwoorden u zo snel als mogelijk.