De WATERKICK is een gezamenlijke activiteit van alle Dordtse zwemsportverenigingen DRB, MNC, OSCD en TVD in samenwerking met de gemeente Dordrecht, Optisport en Pro4sport.

In de WATERKICK laten wij kinderen actief kennismaken met allerlei leuke activiteiten in het zwembadwater van de Sportboulevard Dordrecht die uitstekend aansluiten op de zwemlessen.

Kinderen vanaf 6 jaar met tenminste een A-diploma mogen langskomen voor een proeftraining, waarin zij o.a.

  • onderwater zwemmen met zwemvliezen,
  • de vlinderslag leren en ringen van de bodem halen,
  • ballen gooien op een doel of een vet parkoers in het water afleggen.

En wat ook superhandig is: het B- en C-diploma worden sneller en makkelijker gehaald als men gaat deelnemen aan de WATERKICK, omdat de kinderen vaker zwemmen en er ook meer plezier aan beleven. Heeft uw kind al diploma B en/of C, dan zijn er nog veel meer leuke en sportieve activiteiten om te doen.

Wanneer zijn de trainingen?

  • Voor kinderen met tenminste een A-diploma op woensdag van 15.15 tot 17.00 uur (incl. een half uur oefeningen op het land) en op  zaterdag van 07.45 tot 08.45 uur.
  • In overleg met de trainers kan vrijwel elke dag getraind worden.

Starten kan op elke moment van het jaar en de kinderen hoeven alleen badkleding mee te nemen. Wij hebben een zwembril en andere materialen om mee te oefenen! Melden kan op woensdag in het clubhuis van DRB en op zaterdag in het clubhuis van MNC of laat anders weten middels een mail dat je wilt komen (info@pro4sport.eu

Aan de WATERKICK zijn tot minimaal 3 maanden na aanvang geen extra kosten verbonden op voorwaarde dat je al lid bent van een van de verenigingen of aantoonbaar deelneemt aan de zwemlessen van Optisport of de Dubbel.

Zo niet, dan betaal je slechts € 15 per maand (elke maand opzegbaar). Daarvoor mag je deelnemen aan 2 trainingen per week.

Tot slot:

  • Wij stimuleren ouders en kinderen om het zwem ABC af te maken, omdat zwemveiligheid in ons waterland ontzettend belangrijk is. Wij maken kinderen zwemvaardiger en bieden mogelijkheden om bij een van de verenigingen een leven lang gevarieerd te bewegen.
  • De landtraining is ondersteunend aan de watertraining en heeft een positieve invloed op kracht, lenigheid en coördinatie, die voor alle sporten belangrijk zijn.
  • Na 3 tot max. 6 maanden WATERKICK wordt men lid van een van de verenigingen en vervalt ook de eventuele eigen bijdrage. Eerder mag natuurlijk ook.
  • De mogelijkheden voor een combi-lidmaatschap worden onderzocht, zodat men aan meerdere sporten en wedstrijden kan deelnemen.
  • Wil je doorgaan na de proefles, vul dan het inschrijfformulier in en lever dat digitaal (info@pro4sport.eu) in of geef het af tijdens een van de trainingen.

Heeft u nog vragen? Laat gerust een bericht achter op onze contactpagina en wij antwoorden u zo snel als mogelijk.