Erik van Westen is na zijn sportopleidingen een succesvol zwemtrainer/coach geworden. In de 20 jaar dat hij dat actief deed, is zijn palmares imposant uitgegroeid met als hoogtepunten enerzijds deelname van zijn sporters aan E(J)K, WK en Olympische Spelen en anderzijds trainer/coach zijn van het Nationale team tijdens (jeugd)interlands, EK’s, Worldcups en Universiade.

Niet in topsportsucces uit te drukken was de bevlogenheid die hij zag bij veel van zijn sporters om het maximale uit hun sportcarrière te halen, waardoor zij ook in hun maatschappelijke carrière dezelfde drive behielden.

Na Sydney 2000 heeft hij zich meer en meer toegelegd op de managementkant van de sport en is hij inmiddels al jarenlang werkzaam als technisch manager op het gebied van talentontwikkeling en multidisciplinaire begeleiding. Inmiddels is daar opleidingen bijgekomen en zal hij zich met veel energie en enthousiasme inzetten om voor Pro4sport zijn steentje bij te dragen aan het optimaliseren van een succesvolle sportomgeving.